Vai al contenuto

cosa boi in pignata ?


dido76

Messaggi raccomandati

Oggi pranzetto semplice!!!

Gave' presente la grattugia dove se fa le scaglie de grana?

Ben la' gratte' per longo una zucchina e mettela in tecia con poco oio bon.Farla cusinar a fogo vivo e dopo salarla

Sbatte' 3 ovi saladi e butteli nelle zucchine!!Strapazzadi insomma!!!Vien bon bon!!! :s'ciopado:

Vizin 4 fette de salame giulian, anzi no furlan e pan tostado!! un bicier de rosso bon e per finir

caffe' e un goccio de amaretto!!

Buon pranzo a tutti!!!!

Link al commento
Condividi su altri siti

  • Risposte 397
  • Creato
  • Ultima Risposta

Miglior contributo in questa discussione

Miglior contributo in questa discussione

fetine de videl ala svelta: battude, un fià de oio in padella antiaderente, po un iozetta de acqua per molar el sugo. vizin un poco de salata rizza, condida con oio extravergine DOP portado dela Puglia , e un frutto.

Stasera sà vanzumi dela torta salada de ieri, mozzarella, frutti e yogurt ( a mi me piasi assai qual al chantilly)

Link al commento
Condividi su altri siti

Pasta ai tre confini

ndè dal beker, ciolè un tre etti de impasto de luganiga. Fela rosolar ben, cò la xe ben che cota meteghe drento pomodoro qb (pomodoro quel che ve piasi a voi); fe boi per diese minuti, zontè de sal qb, ala fine zontè pana de cusina qb fino a far diventar rosa el sugheto.

Boì la pasta (quela che ve piasi), zonteghe el fomaio (se vè piasi), dopo....fe quel chè volè :aaaaaatttillla:

n.b. la xe scomsiliada a quei che fà dieta :merodolodalrider:

Link al commento
Condividi su altri siti

Nessuna ricetta...solo un GRAZIE a chi ghe xe vegnu' l'idea de questa discussion.

Legger dido76 con la sua ricetta de 'Pastina in brodo de dado', una volta conossudo come 'el brodo de bechi' (absit iniuria verbo) , iguanadan col suo panin con montasio (...ovvero latteria) e insalata, e le varie babatriestina, puntina e giada (provero' la sua ricetta de pasta al tonno e pomodorini) descriver, nel nostro bel dialeto, le loro ricette...me ga messo de bon umor e me ga fatto vegnir, per dirla alla Fantozzi, una GIGANTESCA voia de vegnir a 'casa', a Trieste.

Paragonando questa discussion ad un'altra assai in voga su questo Forum, se poderia affermar che la 'politica' dividi e la 'cusina' avvicina i popoli.

Forsi xe vegnuda l'ora de elegger, per el Parlamento, solo coghe e coghi.

GRAZIE Mule e Muli,

Fabio (Stony Brook,N.Y.) :bandieraalabarda:

Modificato da AFABIO
Link al commento
Condividi su altri siti

ora dela sbobba.

Gnocchi con la porcheta

Ingredienti: 500gr de gnocchi, 130gr de porcheta, sal qb,burro, acqua...bibita

Preparazion:

meter a boir,come sempre, l'acqua. nel fratempo taiar a tochetini le fetine de porcheta.

co taca boir l'acqua butar dentro el sal (sempre a caso) e butar i gnochi.

nel fratempo rosolar un pochetin la porcheta.

ricordarse che i gnochi co xè pronti vien a galla, x cui no servi scolarli ma ve servi el "mestolo" sbusado per tirarli fora con comodo dala pignata.

meter gnochi e porcheta in un piato fondo e zontarghe un poco de buro.

magnar :D

bever un poco quel che volè...ogi coca-aranciata insieme fazendo un simil "spezii" dato che no go limonata

Link al commento
Condividi su altri siti

Ogi go trovado blede (erbette, per i italiani..) e gavemo fatto una roba complicata: rodolo de spinazze cole erbette:

100 gr de farina, 1 ovo e 1 cuciar de oio, se impasta insieme fin che no xe lissio e po se distira col rodolo per la pasta : altra tavola de legno de lavar, e stavolta ghe vol la grande, infarinada. Intanto se ghe dà una scottada ale spinazze, che stavolta iera blede e per mi xe meno bon, ma xe quel che passava el convento, se scola, po se zonta un tazadin de persuto ( se pol anche lardo affumigado o puina=ricotta o altri formai ma de mi no i ama col formaio), se distira de sora, se rodola e se sera in un vecio tovaiol o strazza de cusina, me racomando ben netta, se liga ai due bordi come una caramella con spago de cusina e se lassa cusinar che boi in acqua calda salada quasi un'ora. Po se tira fora ( ocio a no scotarse i dedi!) , se scola, se taia a fetta e se condissi , parsimoniosdamente o dispendiosamente, come che volè, con buro fuso. Se volessi darghe un toco ala furlana, se podessi gratarghe suso scaie de ricotta affumigada.

piatto unico, frutti e acqua de spina.

Ga vanzà per doman..

Modificato da babatriestina
Link al commento
Condividi su altri siti

Nessuna ricetta...solo un GRAZIE a chi ghe xe vegnu' l'idea de questa discussion.

Legger dido76 con la sua ricetta de 'Pastina in brodo de dado', una volta conossudo come 'el brodo de bechi' (absit iniuria verbo) , iguanadan col suo panin con montasio (...ovvero latteria) e insalata, e le varie babatriestina, puntina e giada (provero' la sua ricetta de pasta al tonno e pomodorini) descriver, nel nostro bel dialeto, le loro ricette...me ga messo de bon umor e me ga fatto vegnir, per dirla alla Fantozzi, una GIGANTESCA voia de vegnir a 'casa', a Trieste.

Paragonando questa discussion ad un'altra assai in voga su questo Forum, se poderia affermar che la 'politica' dividi e la 'cusina' avvicina i popoli.

Forsi xe vegnuda l'ora de elegger, per el Parlamento, solo coghe e coghi.

GRAZIE Mule e Muli,

Fabio (Stony Brook,N.Y.) :bandieraalabarda:

son contento che creando questa discussion, oltre a dar idee su cosa magnar, ghe sia anche quest'altro risvolto positivo: grazie a ti :) :) :)

Link al commento
Condividi su altri siti

Ospite brunotto

Due tramezzini ... tonno....uova e cipolline

prosecchino di Valdobbiadene

caffè macchiato.....

niente pignatta oggi ..... ma spuntino discreto ma veloce

al baretto del supermarket

capita....

tot. € 4.50

CONSIGLIEREI...................

magari di mettere anche il costo

indicativo visto i tempi che corrono

potrebbe essere interessante......!!??

Buon apetito a chi magna seriamente!!!

:bye:

Modificato da brunotto
Link al commento
Condividi su altri siti

ieri per cena i pomodori ghe somigliava a quei de nonna Ivana: gavevo in frigo un grosso pomidoro che se strascinava, lo go taiado in due, go cavado un poco de polpa dura in mezzo, go zontafo pangrattado (anche quel in frigo pronto, no comprerè miga el pangrattado, no?) ,un poco de aio (in polvere), de prezzemolo ( anche quel liofilizzado in vasetto) de erba cipollina ( suta, idem) un tochetin de acciuga ( perchè iera un vasetto verto) e un poco de oio, quel extravergine de oliva, mezzoretta in frono a180 gradi, fin che xe deventado tenero.

Po mezza mozzarella che me vanzava de Puglia, due ovi ocio de manzo, un yogurt e.. go fatto fora, che iera de troppo tempo in freezer, una crème brulée de Picard, che po no iera gnanca più la scatola cole istruzioni, la go scongelada in microoonde e po messa un per de minuti soto el grill. Anche più del necessario, forsi

Modificato da babatriestina
Link al commento
Condividi su altri siti

due ovi ocio de manzo

che sono?????????

uova al piatto, uova al tegamino, uova all'occhio

( sono un po' passati di moda, ma sono sempre una delle mie passioni)

Uffa ci sono delle strane sparizioni...stavo scrivendo e..mi è scappato non so dove!!!

Mica passati di moda...per me sono il non plus ultra quando sono sola, me li gusto divinamente in santa pce, senza neppur pensare al colesterolo stratosferico!!!!

Bene...il manzo mi aveva sviato...qui usiamo il "bue" (che tonta che sono!!!!)

Link al commento
Condividi su altri siti

Stamatina go comprado due orade bele fresche (ma de alevamento Grecia)

Per pranzo:

Mette' le orade dopo averle netade sulla teglia del forno con un foglio de carta (de forno)sotto.

Salele sui due lati e nela panza e dentro meteghe un spigheto de aio e un rameto de prezemolo.

Un cicinin de pevere se vole'!!

Dopo ghe vol onzerle con l'oio de oliva extra!!!!

Intorno meteghe patate taiade a fetine finissime e pomodori rossi (quei a grappolo)taiadi a tocheti.(salar sia patate che pomodori!!!Me racomando)

Un poche de olive nere in giro e sul fondo dela teglia un bicier de bianco bon!!!(el resto del vin bevelo co magne').

A forno caldo (185°) mete' dentro la teglia per circa 25 minuti.

Ocio che se le patate no xe' sottili le restera' crude e l'orada sara' cotta!!!

P.S Se vole' prima de meter le patate a fettine fele sbolentar.(In acqua freda e sal)

Co comincia a boir scolarle subito!!!!!

BON APETITO!!! :s'ciopado:

Link al commento
Condividi su altri siti

Partecipa alla conversazione

Puoi pubblicare ora e registrarti più tardi. Se hai un account, accedi ora per pubblicarlo con il tuo account.

Ospite
Rispondi a questa discussione...

×   Hai incollato il contenuto con la formattazione.   Rimuovere la formattazione

  Sono consentiti solo 75 emoticon max.

×   Il tuo collegamento è stato incorporato automaticamente.   Mostra come un collegamento

×   Il tuo contenuto precedente è stato ripristinato.   Pulisci editor

×   Non puoi incollare le immagini direttamente. Carica o inserisci immagini dall'URL.

Caricamento...
  • Chi sta navigando   0 utenti

    Nessun utente registrato visualizza questa pagina.


×
×
  • Crea Nuovo...
×
Il Forum di Elsitodesandro
Indice
Attività
Accedi

Accedi



Cerca
Altro
×