babatriestina Inviato 3 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 3 Ottobre 2009 go governado, go messo un novo avatar. Ma per el sesso, vedo due scelte: prima Gender- e dopo Sesso. Xe diferenza? e se un meti le due diferenti? xe un trans? Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
dido76 Inviato 3 Ottobre 2009 Autore Segnala Condividi Inviato 3 Ottobre 2009 non so voi ma mi stasera: Purè e salsicce al formaggio ingredienti: busta de preparato per purè coop, latte, acqua, sal, salsicce...eventualmente formaggio grana preparazion: seguir le istruzioni che xè sula confezion del purè per le salsicce scaldarle su una pignatela antiaderente quel tanto che ve sembra posi andar ben magnar de gusto coca-cola come bumba ps: sula confezion i disi che seguindo le istruzioni la quantità de purè xè circa 500gr per 3 porzioni...mi lo magno tuto senza problemi, forse 2 porzioni...3 me par pocheto Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Puntina Inviato 3 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 3 Ottobre 2009 non so voi ma mi stasera:Purè e salsicce al formaggio ingredienti: busta de preparato per purè coop, latte, acqua, sal, salsicce...eventualmente formaggio grana preparazion: seguir le istruzioni che xè sula confezion del purè per le salsicce scaldarle su una pignatela antiaderente quel tanto che ve sembra posi andar ben magnar de gusto coca-cola come bumba ps: sula confezion i disi che seguindo le istruzioni la quantità de purè xè circa 500gr per 3 porzioni...mi lo magno tuto senza problemi, forse 2 porzioni...3 me par pocheto Stasera niente, me ga bastado i 3 bomboloti che ga ciapa l'Unione!!!! Per doman pensero'!! :s'ciopado: Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 4 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 4 Ottobre 2009 ieri sera cena abbondante, go fatto la "sabatina" come che diseva mama: ombolo de videl ( 2 minuti con un fil de oio in padella antiaderente), salata mista ( za pronta, offerta speciale coop a 5 euro al chilo se pol farghe un pensiero), un tochetin de scamorza bianca pugliese, yogurt e uva fragola del mio pergolo. E una fetta de pan de segala fatto dopopranzo cola macchina del pan e con una bustina de farina pronta ciolta un mese fa alle coop svizzere. Go comprado anche mi , tanto dura un anno, el purè de patate in busta, ma preferisso, sempre alle coop, la marca Pfanni. E meo con più latte e meno acqua. Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Nona Picia Inviato 4 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 4 Ottobre 2009 Noi ieri brodin....marì col mal de gola.....e mi go zontà "Bauernbrot" dela Carinzia (comprà in canal ieri matina) col burro e un poco de insalata e una clementina. Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
zalzi Inviato 4 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 4 Ottobre 2009 Ma come xe sto purè in bustina? Da buona cultrice dele patate, mi lo go sempre considerà un'eresia, ma se me dixe che el xe bon (anche babats che me par una che la cusina), podesi ciorlo per i momenti de tremenda pigrizia. Me confermè che no xe come quel del ospedal? Per oggi go preso spunto da dido: purè, spinaze in tecia e luganiga. Un classico dietetico Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Puntina Inviato 4 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 4 Ottobre 2009 Ma come xe sto purè in bustina?Da buona cultrice dele patate, mi lo go sempre considerà un'eresia, ma se me dixe che el xe bon (anche babats che me par una che la cusina), podesi ciorlo per i momenti de tremenda pigrizia. Me confermè che no xe come quel del ospedal? Per oggi go preso spunto da dido: purè, spinaze in tecia e luganiga. Un classico dietetico Penso che el pure' in busta no ga niente a che far con quel fato cole patate!!!! Cio' non toglie che quel della Pfanni xe' el migliore in commercio!!!! Quel che per gusto a prodotto finido se avvicina in maniera maggiore a quel fato in casa cole patate!!! Bisogna seguir pero' alla lettera le istruzioni!!!!!........ed esser piu' abbondanti col burro!!!!Niente grana dentro!! Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 4 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 4 Ottobre 2009 per el purè in bustina, xe sempre meo che ospedal, diria.. po te sa, dipendi: se te ga voia de lessar la patate, e xe mezoretta e se ghe pensa prima, meo fato cole vere. Ma no sempre se ga patate a casa ( a volte le va de mal) o qualche volta se decidi al ultimo momento, po magari xe per una persona sola, el va come contorno a un bon sguazzetto.. el truco xe farlo con late e no acqua. Per ste robe, mi me go fidado de una mia guru de libri de cusina , Elena Spagnol, che fra i tanti ibri, anche de cusina abastanza classica, ga scritto L'apriscatole della felicità come cusinar e doprar scatolami e roba pronta, e ela disi che el purè in fiocchi col latte xe dignitoso. Però ve suggerisso el Pfanni, che qualche altro sa meno de patate, Ara, piutosto preferisso no cior i gnocchi "con" patate pronti.. Ogi a pranzo vanzumi: ultime fette de rodolo d e blede, una fetta de pan de segala con un vanzume de pasta de articiochi in vasetto e uva fragola. Per stasera inveze cusinerò un gran sguazzetto de videl, che domani vanzerà o per condir la pasta o coem che fazeva i mii, coi risi suti. Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Nona Picia Inviato 4 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 4 Ottobre 2009 Mi no concepisso el purè de bustina......Me piasi farlo con le patate e la famiglia xe dacordo. ogi anche noi vanzumi, pollo lesso vanzà de brodo de ieri in insalata con olive e capperi, mozzarellla, funghi trifolati vanzadi de ieri, insalata, 1 crafen sempre ciolto ieri dei carinziani, un toco del dolce de pomi vin e acqua...... Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 5 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 5 Ottobre 2009 stasera andemo sul complicato: articiochi Ciolti alla Grande Mela, dove che i te dà 4 articiocchetti per mezzo euro.. ovviamente bisogna netarseli de soli, no come al Mercato coperto che , almeno una volta, se se ghe domandava le te netava o le te preparava i fondi. Un taio abbastanza deciso alla punta dele foie, un taio alla base (e ciau ai manighi.. che a mi me sa de amaro..), cavar le foie dure esterne, verzer un pochetin in mezzo.. e lavar. Po nel spazio in mezzo se metti sal, pevere, pangrattà, aio ( mi dopro quel in polvere) prezzemolo se se ga, mi stavolta go messo un poco liofilizzado, se metti in pignatta coi bordi alti, se zonta oio, che bagni i articioci e coverzi e l fondo e acqua che arivi fin metà dei articiochi e un poco de sugo de limon nel acqua. Se cusina coverto per circa tre quarti de ora. I puristi come Nonna Ivana ve dirà che se devi meter prima a bagno meza ora i articiochi, che ela ciamerà carciofi, in acqua e limon, ma la mia version semplificada a mi me basta. Xe cotto co le foie xe tenere e l'acqua xe assorbida. De magnar, version de casa mia, con ovi strapazzai. e se vanza sugo, el xe un sogno de tociar col pan.. ahi ahi el peso.. Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
ivana Inviato 5 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 5 Ottobre 2009 stasera andemo sul complicato: articiochiCiolti alla Grande Mela, dove che i te dà 4 articiocchetti per mezzo euro.. ovviamente bisogna netarseli de soli, no come al Mercato coperto che , almeno una volta, se se ghe domandava le te netava o le te preparava i fondi. Un taio abbastanza deciso alla punta dele foie, un taio alla base (e ciau ai manighi.. che a mi me sa de amaro..), cavar le foie dure esterne, verzer un pochetin in mezzo.. e lavar. Po nel spazio in mezzo se metti sal, pevere, pangrattà, aio ( mi dopro quel in polvere) prezzemolo se se ga, mi stavolta go messo un poco liofilizzado, se metti in pignatta coi bordi alti, se zonta oio, che bagni i articioci e coverzi e l fondo e acqua che arivi fin metà dei articiochi e un poco de sugo de limon nel acqua. Se cusina coverto per circa tre quarti de ora. I puristi come Nonna Ivana ve dirà che se devi meter prima a bagno meza ora i articiochi, che ela ciamerà carciofi, in acqua e limon, ma la mia version semplificada a mi me basta. Xe cotto co le foie xe tenere e l'acqua xe assorbida. De magnar, version de casa mia, con ovi strapazzai. e se vanza sugo, el xe un sogno de tociar col pan.. ahi ahi el peso.. Grande Mela??? Non sei andata un po' troppo fuori porta??? (mannaggia...che emoticon sono queste?!!!!!!!!!!!! l'ho cancellata quella che mi sembrava adatta...)) Non sono la sola a chiamarli carciofi, mi pare, no?!!!! Poi mi raccomando....nonna ivana non getta via niente del carciofo, ci fa anche un brodo e la crema!!!! Oggi solo avanzi di ieri!!! Ho fatto una confettura mista all'ivana che ho appena invasato adesso e domattina sterilizzo, sono cotta dalla stanchezza per avere pure tagliato due sporte di pomodori verdi, già a tocchettini che domattina sbollento in aceto e vino, poi metterò in vaso con odori e olio!!! Spero che non mi si blocchino le dita stanotte!!! Praticamente di cucina ho fatto una teglia di cappelle di porcini al forno e con i gambi un bel ragù per domani!!! Ora mi metto al PC a riposarmi!!!!! Buona notte a tutti!!! Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 6 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 6 Ottobre 2009 Grande Mela??? Non sei andata un po' troppo fuori porta??? (mannaggia...che emoticon sono queste?!!!!!!!!!!!! l'ho cancellata quella che mi sembrava adatta...))Non sono la sola a chiamarli carciofi, mi pare, no?!!!! Poi mi raccomando....nonna ivana non getta via niente del carciofo, ci fa anche un brodo e la crema!!!! la Grande Mela ( qua) è una catena di supermarket della frutta, diffusa soprattutto in Friuli, con merce di qualità e prezzi onesti.proprio perchè la maggior parte dei triestini non si ricorda più che i carciofi in dialetto si chiamano articiochi ( artichaut francese) lo scrivo per non farlo dimenticare.. ho provato anch'io a fare il brodino con gli avanzi e ho deciso che non mi piace: visto il prezzo a cui li ho pagati, posso ben decidermi a buttare via i gambi e le foglie dure! Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Nona Picia Inviato 6 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 6 Ottobre 2009 ieri a pranzo polenta e spezzatino, oggi chi lo sa....... Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
fra_fre Inviato 6 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 6 Ottobre 2009 pasta, tonno, grana e philadelphia.... Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 6 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 6 Ottobre 2009 i ultimi resti del spezzatino de videl li go slongai con passato de pomidoro e go condido la pasta. Stasera el ultimo articioco con ovi strapazzai.. NB i "mitteleuropei trriestini" magna pasta che xe un piazer, vedo... altro che Suppe! Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
basketteam Inviato 6 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 6 Ottobre 2009 l'altro giorno go fatto un ragù che iera la fine del mondo... go fatto tanto e go messo mezzo in freezer Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
_titti_ Inviato 6 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 6 Ottobre 2009 (modificato) risi con bisi e zucchette... per la ricetta..podè rivolgerve al cogo dove lavoro Modificato 6 Ottobre 2009 da _titti_ Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 6 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 6 Ottobre 2009 l'altro giorno go fatto un ragù che iera la fine del mondo..rizetta... Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 9 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 9 Ottobre 2009 L'altroieri: una busta surgelata coop de misto mare per spaghettate: primo giorno, prima metà: con aio , oio e alla fin prezzemolo, scongelada metà e fatto un risottin de mare, in bianco. El giorno dopo, cola seconda metà, inveze zontando anche passata de pomidoro, go condido la pasta con sugo in rosso. cena dela prima sera: petto de pollo al vapor in microonde, ghe xe una pignatela de plastica a sto scopo, 3 minuti e xe pronto, go fatto de più e go diviso col gato, che va matto per sta roba, e pollo lesso ghe fa ben- e costa poco più dele scatolette de bona qualità, per mi go zontado sugo de limon, per una volta de limon fresco, e salata mista. Ieri sera ancora gavemo spartido l'ultima fetta de pollo a vapor e mi go zontado un filetto de nasello surgelado, sempre a vapor.. devo perder do chili.. stasera sarà hamburger de vitello, go visto bela macinata de vedel ale coop Pranzo spaghetti col pesto, me lo go ciolto pronto, quel Rana. Go confrontado un poco i pesti: quel de Vogliazzi ga margarina, puah! Rana e Buitoni ga oio vegetal, oio de oliva e el resto tuto normal, quel pronto nela sezion a peso ga meo ingredienti ma el xe a 42 euro al chilo, che ciogo un etto 4 euri de condimento me par assai. E tuto perchè gavevo poche foie de basilico in casa, se no: foie de basilico, pignoi un pugnetto, scaie de parmigian, scaie de pecorino, un poco de aio, oio extravergine de oliva, tuto insieme nel frullator e xe pronto in un momento. Qualchedun zonta panna de cusina, ma ingrassa e no xe la ricetta vera.. Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Puntina Inviato 10 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 10 Ottobre 2009 Somma de qua Somma de la' me son dimenticado del magnar Comunque oggi griglietta impizzada (quela elettrica) e 2 bisteccone de capocollo co l'osso!!!! Insalata e pomodori rossi (quei verdi a euro 2,47......i se li tien)e una scovazzera de patate fritte!!!! Vin rosso de bever!!!!Vin in carton ma no malvagio!!!!! Provelo!!!!!Comprado al LD market se ciama Declivi Seguira' caffe' ma senza corezion .Go finido tutto!!!! Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 10 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 10 Ottobre 2009 ogi go fatto esperimento: ciolte un poche de zime de broccoli, le go fatte cole orecchiette pugliesi, ma le orecchiette le go fatte mi! go ciolto 100gr ( dieci deca, ma me sa che i giovini no conta più in deca) de semola de grano duro e la go impastada con acqua e un pizichin de sal, acqua, quanto basta, che inveze a un zerto punto iera troppa e go dovudo zontar semola. Impastado fin che xe deventado omogeneo, lo go diviso in 4 parti e xe vegnudi 4 cilindretti come co se fa i gnocchi de patate, ma più fini, grossi cme un dito. Taiai i tochetini e schiacciai col pollice, sula tavola infarinada, per una spla persona go lassado metà su una strazza che se sughi. Intanto in una pignatta go messo a boir le zime de broccoli e in padella oio e aio e un poco de peveronzin che iera assai forte, e do acciughe... co le verdure xe stade tenere, le go tirade su col mestolo a busi e le go butade nella padella del oio, e go butado la pasta, che fresca se ga cusinado, al dente , 5 minuti: i disi che de suta ghe ne occori 15; co le xe stada cotta , la go butada nela padella, zontando un cuciarin de pangratado e un cuciar de oio, che in partenza ghe ne gavevo messo assai poco. Un raspo de ua bianca... e son bona fin stasera! Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Nona Picia Inviato 10 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 10 Ottobre 2009 (modificato) Mi ogi no me son sprecada:pasta con la salsa che go fato mi radico e rucola....Mio marì ancora no sta ben e el fa storie per magnar perchè nol senti i gusti. Anche perchè el fuma tropo...... e no ghe va ben niente, cussì mi no me rompo proprio la testa per far robe extra. Modificato 10 Ottobre 2009 da Nona Picia Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
trixie Inviato 12 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 12 Ottobre 2009 uhmmmmm oggi tutti a dieta come mi? su su che xe freddo bisogna preparar le riserve per l'inverno @dido te son partì per l'Australia anche ti? te me magnerà canguri allo spiedo? :D Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
babatriestina Inviato 12 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 12 Ottobre 2009 no stema parlar de dieta.. sarà ritenzion de acqua ma me vedo ancora mezzo chilo suso.. pranzo spaghetti ( pochi) con vanzumi de pesto pronto. Zena sarà una patatina e cimette de cavoli a vapor.. e frutti e yogurt Basterà? dovessi bever più acqua.. Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
Nona Picia Inviato 12 Ottobre 2009 Segnala Condividi Inviato 12 Ottobre 2009 Polenta ragù polpette insalata frutta di stagione Cita Link al commento Condividi su altri siti Altre opzioni di condivisione...
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