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Il topic del "non è proprio fame ma è più voglia di qualcosa di buono"


Riodario

Messaggi raccomandati

33 minuti fa, Riodario ha scritto:

Mi me son appena disinfettà el cavo orale con l'amaro Trieste e desso vado in busta. 

Doman giornada difficile go de andar a zercar scampi per farme una busara per accompagnar la griglia in cui buttar su un tre pessetti che go scongela assieme ad un trancio de serra che gavevo precedentemente cotto sotto vuoto. 

La griglia poi rimarrà accesa tipo braciere olimpico visto che go ordinando da Supancic polletto da buttar su alla sera. Seguirà poi, a pranzo domenica, roast beef e hamburger de angus. 

Un giorno per i bianchi e uno per i rossi. Me par equo ah ah

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Dario me fa venir fame a leggerlo, quasi come guardar una puntata de 4Ristoranti de Borghese

L ' unico problema xe che con un programma simile arriveria facilmente a 120 chili...ecco perché fa tutto quel sport B--)

Andreis, sul Ramandolo ghe xe un marchio sul quale non accetto discussioni, prima de andarlo a bever in loco andavo a cior le sue bottiglie in un enoteca de Roian de cui go perso le tracce, parlemo de circa 30 anni fa: Giovanni Dri, omonimo del tuo compagno d'attacco...

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8 ore fa, andyball ha scritto:

Dario me fa venir fame a leggerlo, quasi come guardar una puntata de 4Ristoranti de Borghese

L ' unico problema xe che con un programma simile arriveria facilmente a 120 chili...ecco perché fa tutto quel sport B--)

Andreis, sul Ramandolo ghe xe un marchio sul quale non accetto discussioni, prima de andarlo a bever in loco andavo a cior le sue bottiglie in un enoteca de Roian de cui go perso le tracce, parlemo de circa 30 anni fa: Giovanni Dri, omonimo del tuo compagno d'attacco...

A cacca del ramandolo Dri .....

stago cercando un sito che vendi salami domaci ...... Friul o triesre...anche osmizza...ricerca per ore infruttuosa....

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Finido de preparar la busara (ahimè con scampi dell'Atlantico), in attesa che sia pronte le bronze pel pesse e de buttar i spaghettoni (go finido le linguine). 

Per no saver ne legger ne scriver intanto go stappa l'uvaggio bianco di friulano e ribolla gialla de La Tunella, il Biancosesto. 

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11 minuti fa, Riodario ha scritto:

Finido de preparar la busara (ahimè con scampi dell'Atlantico), in attesa che sia pronte le bronze pel pesse e de buttar i spaghettoni (go finido le linguine). 

Per no saver ne legger ne scriver intanto go stappa l'uvaggio bianco di friulano e ribolla gialla de La Tunella, il Biancosesto. 

te podessi provar anche un rosato , forse anche un rosso leggero , sia de struttura sia de gradazion....giusto per giogarse un pochetto :rolleyes:

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14 minuti fa, Riodario ha scritto:

Finido de preparar la busara (ahimè con scampi dell'Atlantico), in attesa che sia pronte le bronze pel pesse e de buttar i spaghettoni (go finido le linguine). 

Per no saver ne legger ne scriver intanto go stappa l'uvaggio bianco di friulano e ribolla gialla de La Tunella, il Biancosesto. 

Leggerti mette pace ?

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6 minuti fa, gimmi ha scritto:

Me son fatto un risottin de asparagi accompagnandolo con un Gewurtzraminer  de Pacher Hof. Ai confini del Paradiso.. adesso dormo, però.

Eh no, come xe ? El risotto xe de domenica B--)

Partecipo anche mi al convivio...a pranzo oggi leggero, affettati misti, un toco de Fontina e un rosso leggero, stasera orata fatta sulla piastra con Sauvignon Conte d'Attimis.

E sul dormir, beh...semo entradi nel mese giusto. L ' unica roba positiva che me porterò drio da sta esperienza. Iera dai tempi delle vacanze scolastiche che non dormivo cussi'.

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4 ore fa, Riodario ha scritto:

Finido de preparar la busara (ahimè con scampi dell'Atlantico), in attesa che sia pronte le bronze pel pesse e de buttar i spaghettoni (go finido le linguine). 

Per no saver ne legger ne scriver intanto go stappa l'uvaggio bianco di friulano e ribolla gialla de La Tunella, il Biancosesto. 

ma guarda che una busara seppol far con quel che te vol... no xe scampi? provada la busara de canoccie? ma anche de pedocci se proprio no xe niente! quel che importa xe el metodo della buzara… certo che coi scampi xe el massimo… in Brazil iero da amici e me ga toccado farla con aragostine che i te le tira drìo tipo un euro l'una...

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Corretto quel che te disi. Anca se nel mio immaginario la busara xe coi scampi. 

Canoce no so. Le me piasi nature, tollero al limite un poca de panna (brividi per molti) ma no el pomodoro. 

Quanto me manca I week end de pesca. 

Barca o riva, pesca, cena, busara, 2.1 e in busta. 

 

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1 minuto fa, Riodario ha scritto:

Oddio i pedoci col pomidoro alla spagnola, con una punta de pimiento ghe sta tutti. 

 

nella buzara no trascurassi striscioline de lardo a gresparse nell'oio all'inizio e una spruzzada de Cognac alla fine… per mi i pedoci no se lamentassi...

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