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Il topic del "non è proprio fame ma è più voglia di qualcosa di buono"


Riodario

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11 minuti fa, gpetrus ha scritto:

permetti ??? no caraffe please .....apri la boccia, versite un calice ( bt scollinata ) e nelle ore successive te lo assaggi , lasciando la bt aperta......scaraffar vol dir darghe una botta de aria imponente al liquido, con rischio de mortificar i profumi piu' delicati. 

No te metti nel decanter un robusto rosso piemontese ?

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Forsi ne ve rendè conto perché ve sembrerà natural parlar de vini, ma per un come mi, che li dividi in rossi/bianchi/bollicine e poi nelle due sottocategorie me piasi/ no me piasi, legger le vostre disquisizioni e i vostri consigli xè come veder un mondo che se verzi. Me gavè 'pena fatto imparar che decanter e caraffe pol gaver una utilità diversa dal voler sconder l'etichetta de un vin scarso.

Idem quando parlè de cibo, son un de quei "poco e bon in piatto pien", legger le vostre ricette xè un spettacolo.

Un enorme grazie a tutti.

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1 minuto fa, andyball ha scritto:

No te metti nel decanter un robusto rosso piemontese ?

maiiii....barolo e barbaresco aperti con congruo anticipo e seguo quel che go scritto sopra. Se poi la bt ga 10-15 anni darghe tutta quell'aria de colpo te rischi de perderte per strada tanti profumi secondari , e rivar direttamente sui terziari, tipo liquirizia , noci sentori de caffe' ecc....spiego sempre con questo paragon : immagina de dover star serado in camera 20 gg e una mattina t decidi ( magari in inverno ) de verzer de colpo tutte le finestre. Ben che te vadi te ciapi un raffreddor....

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4 minuti fa, luxor ha scritto:

Forsi ne ve rendè conto perché ve sembrerà natural parlar de vini, ma per un come mi, che li dividi in rossi/bianchi/bollicine e poi nelle due sottocategorie me piasi/ no me piasi, legger le vostre disquisizioni e i vostri consigli xè come veder un mondo che se verzi. Me gavè 'pena fatto imparar che decanter e caraffe pol gaver una utilità diversa dal voler sconder l'etichetta de un vin scarso.

Idem quando parlè de cibo, son un de quei "poco e bon in piatto pien", legger le vostre ricette xè un spettacolo.

Un enorme grazie a tutti.

quanti anni te ga ? disemo che mi son sempre felice in sti casi. Go portado sulla buona strada tanti amici/ conoscenti che come ghe ricordo spesso : i beveva benzina dell'Agip . Secondo mi tutti gavemo dentro una naturale predilezion per le cose belle e buone.....bisogna solo tirar fora la passion o quantomeno la curiosita' senza pregiudizi . Dopo tutto se vivi solo una volta 

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36 minuti fa, gpetrus ha scritto:

quanti anni te ga ? disemo che mi son sempre felice in sti casi. Go portado sulla buona strada tanti amici/ conoscenti che come ghe ricordo spesso : i beveva benzina dell'Agip . Secondo mi tutti gavemo dentro una naturale predilezion per le cose belle e buone.....bisogna solo tirar fora la passion o quantomeno la curiosita' senza pregiudizi . Dopo tutto se vivi solo una volta 

Pian pian vado verso la cinquantina... No xè che me manchi la passion, ma per quanto go provado per anni ad allenar gusto e olfatto¹ disemo (per esser clementi) che continuo a no riconosser e memorizzar odori e sapori. Però, a mia difesa, xè parecchia gente che me domanda de cusinar o de prepararghe piatti che ghe ga piasso sai. Nell'incapacità, evidentemente, a volte la imbrocco. (sui cibi, mentre sui vini me limito a tirar fora scuse campanilistiche per poder sceglier sempre tra quei pochi della zona che conosso e che so che vado sul sicuro).

Saver le difficoltà che go mi a riconosser i sapori e odori me fa maggiormente apprezzar e ammirar i vostri post. Perchè mi stesso son la dimostrazion che certe robe no xè per tutti, e xè giusto che a chi inveze ghe riva ghe vegni fatti i complimenti.

¹ : soldi buttadi via in corsi in cui son entrado baul e uscido casson, e no per colpa dei corsi.

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32 minuti fa, andyball ha scritto:

No te metti nel decanter un robusto rosso piemontese ?

Be' un sori tildin del '85 magari stassi anche un poco attento.. ma più de 1000 euro de bottiglia val anche la pena de esser vista. (Lo go bevudo all'espresso de Mestre con Sergio e i succitati) 

Ma lo schioppettino doman, no, dai. Lo metto in decanter che ciapi aria e dopo me disintegro mezzo litro in venti minuti...

 

P.S. un vero piacere poder condivider, Luxor.

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34 minuti fa, luxor ha scritto:

Pian pian vado verso la cinquantina... No xè che me manchi la passion, ma per quanto go provado per anni ad allenar gusto e olfatto disemo (per esser clementi) che continuo a no riconosser e momorizzar odori e sapori. Però, a mia difesa, xè parecchia gente che me domanda de cusinar o de prepararghe piatti che ghe ga piasso sai. Nell'incapacità, evidentemente, a volte la imbrocco. (sui cibi, mentre sui vini me limito a tirar fora scuse campanilistiche per poder sceglier sempre tra quei pochi della zona che conosso e che so che vado sul sicuro).

Saver le difficoltà che go mi a riconosser i sapori e odori me fa maggiormente apprezzar e ammirar i vostri post. Perchè mi stesso son la dimostrazion che certe robe no xè per tutti, e xè giusto che a chi inveze ghe riva ghe vegni fatti i complimenti.

te diro'...xe anche parecchia question de allenamento.....mi gavevo comprado de drogheria Toso un zaia de sacchetti de spezie riguardanti i profumi dei vini bianchi e rossi. E ognitanto con la benda sui oci cercavo de capir e riconosser i profumi . Cussi anche mia fia ga imparado qualcosa. Poi ....il fatto de incontrarse con gente pari naso xe utile perche' non tutti i giorni te son ben predisposto, ma se qualcuno te fa notar un profumo te ghe rivi anche ti......

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23 minuti fa, gimmi ha scritto:

Be' un sori tildin del '85 magari stassi anche un poco attento.. ma più de 1000 euro de bottiglia val anche la pena de esser vista. (Lo go bevudo all'espresso de Mestre con Sergio e i succitati) 

Ma lo schioppettino doman, no, dai. Lo metto in decanter che ciapi aria e dopo me disintegro mezzo litro in venti minuti...

 

P.S. un vero piacere poder condivider, Luxor.

MONFORTINO '98 un per de anni fa. Aperto sabato a pranzo , messo in calice e lassado la' fin la cena......i miei due amici ospiti, i sta ancora godendo. El sa ga verto un poco alla volta, durante el pomeriggi oghe davo una sniffada al calice e go visto l'evoluzion.....spettacolo....

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1 ora fa, gpetrus ha scritto:

MONFORTINO '98 un per de anni fa. Aperto sabato a pranzo , messo in calice e lassado la' fin la cena......i miei due amici ospiti, i sta ancora godendo. El sa ga verto un poco alla volta, durante el pomeriggi oghe davo una sniffada al calice e go visto l'evoluzion.....spettacolo....

E bon, va fatti dei distinguo...se te me parli de convivi tipo Trimalcione o corte dei Este che durava due giorni e due notti, va ben B--)

Posso anche capir la soddisfazion de veder la bottiglia nel mentre che se la sta gustando, però ragazzi, se no me fe' decantar un rosso de una dozzina de anni o più per le ore che servi, mandemo allegramente a donnine tutte le teorie tramandate da generazioni...e el decanter come oggetto podemo usarlo al posto del sbruffador per le piante ^_^

 

Ps     Su questo volessi legger l'opinione de Morodesede, eminenza grigia del forum eno-gastronomico...

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9 minuti fa, andyball ha scritto:

E bon, va fatti dei distinguo...se te me parli de convivi tipo Trimalcione o corte dei Este che durava due giorni e due notti, va ben B--)

Posso anche capir la soddisfazion de veder la bottiglia nel mentre che se la sta gustando, però ragazzi, se no me fe' decantar un rosso de una dozzina de anni o più per le ore che servi, mandemo allegramente a donnine tutte le teorie tramandate da generazioni...e el decanter come oggetto podemo usarlo al posto del sbruffador per le piante ^_^

 

Ps     Su questo volessi legger l'opinione de Morodesede, eminenza grigia del forum eno-gastronomico...

Mi me par bastanza logica la spiegazion...cmq unico momento in cui servissi decanter xe a cena in ristotante...cioè te ga de far ossigenar velocemente un vin...ma allora evito bt difficili

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go da poco verto un Baron'Arques, un Limoux esperimento, perché el Sud della Francia riserva sorprese a prezzi interessanti, del 2012... go scoperto solo all'arrivo che el chateau xe de proprietà del Barone Rotschild che ghe manda i suoi tecnici ed enologi… aperto due ore prima me ga invaso la casa de profumi che me son perso… boh non scaraffado ma a bottiglia aperta ga mantenudo i profumi e migliorado el gusto per due giorni… el terzo non xe stado possibile verificar… in effetti xe molto dipendente dal vino quando aprirlo e se scaraffarlo o no, per mi i Grandi piemontesi va scaraffadi abbastanza prima, altri meno impegnativi basta un'ora… i più freschi resta in bottiglia mezz'ora prima.. ma per saverlo bisognassi aver per esempio un sei bottiglie dello stesso Barolo de 15 anni e provar una scaraffando tre ore prima, una cinque e far un'orizzontale contemporanea de assaggi… alla fine me affido al consiglio della cantina francese dove acquisto che me disi esattamente a quanti gradi servirlo, quanto tempo prima aprirlo, quando arriverà all'apice e fin quando sarà bevibile… comunque per mi l'idea de base xe che più invecchiato xe el vino prima va aperto… pollice verso irrimediabile per el frigo pei rossi… però alle volte anche in primavera xe 24/25 gradi e la temperatura ambiente non xe l'ideale… un secchiello con un po' de ghiaccio risolvi per mi…

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26 minuti fa, morodesede ha scritto:

go da poco verto un Baron'Arques, un Limoux esperimento, perché el Sud della Francia riserva sorprese a prezzi interessanti, del 2012... go scoperto solo all'arrivo che el chateau xe de proprietà del Barone Rotschild che ghe manda i suoi tecnici ed enologi… aperto due ore prima me ga invaso la casa de profumi che me son perso… boh non scaraffado ma a bottiglia aperta ga mantenudo i profumi e migliorado el gusto per due giorni… el terzo non xe stado possibile verificar… in effetti xe molto dipendente dal vino quando aprirlo e se scaraffarlo o no, per mi i Grandi piemontesi va scaraffadi abbastanza prima, altri meno impegnativi basta un'ora… i più freschi resta in bottiglia mezz'ora prima.. ma per saverlo bisognassi aver per esempio un sei bottiglie dello stesso Barolo de 15 anni e provar una scaraffando tre ore prima, una cinque e far un'orizzontale contemporanea de assaggi… alla fine me affido al consiglio della cantina francese dove acquisto che me disi esattamente a quanti gradi servirlo, quanto tempo prima aprirlo, quando arriverà all'apice e fin quando sarà bevibile… comunque per mi l'idea de base xe che più invecchiato xe el vino prima va aperto… pollice verso irrimediabile per el frigo pei rossi… però alle volte anche in primavera xe 24/25 gradi e la temperatura ambiente non xe l'ideale… un secchiello con un po' de ghiaccio risolvi per mi…

Scusime....te ga idea a cosa te pol andar incontro scaraffando un barolo de 15 anni o più ? La botta de ossigeno rischia de mandar a quel paese tutti i profumi , specie quei più sottili e delicati. Per poi trovarse nel calice solo terziari....no un gean roba. I terziari li accetto quando la boccia ga 25/30 anni.In pratica te se perdi tutto quel che te ga appena descritto riguardo el Limoux. Consideremo poi che tanti più anni ga un vino, tanto più "fragile " sarà lo stesso, ergo darghe tutta quell'aria in un colpo solo lo uccidi. E sfatemo el fatto che i vini piemontesi xe duri. Provare x credere. Senza contar che esisti barolo più pronti, vedi annate calde come 2007 2009 2011...e allora dopo un'ora xe za pronti. Anche troppo per i miei gusti. 

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Dimenticavo : quando aprimo un barolo in compagnia p.es. poi lo lassemo nel calice anche 2 o 3 ore, e di tanto in tanto lo assaggemo. Infatti a casa mia aprimo 2/3/ 4 vini alla volta e  gavemo davanti altrettanti calici. Ecco che de tempo x divertirse ghe ne xe. Ah..comincemo per le 18 de solito e fimo dopo le 11 sempre, un paio de volte al mese femo ste riunioni de pazzi 

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21 minuti fa, gpetrus ha scritto:

Scusime....te ga idea a cosa te pol andar incontro scaraffando un barolo de 15 anni o più ? La botta de ossigeno rischia de mandar a quel paese tutti i profumi , specie quei più sottili e delicati. Per poi trovarse nel calice solo terziari....no un gean roba. I terziari li accetto quando la boccia ga 25/30 anni.In pratica te se perdi tutto quel che te ga appena descritto riguardo el Limoux. Consideremo poi che tanti più anni ga un vino, tanto più "fragile " sarà lo stesso, ergo darghe tutta quell'aria in un colpo solo lo uccidi. E sfatemo el fatto che i vini piemontesi xe duri. Provare x credere. Senza contar che esisti barolo più pronti, vedi annate calde come 2007 2009 2011...e allora dopo un'ora xe za pronti. Anche troppo per i miei gusti. 

Sui vini piemontesi duri, me ricordo che ne gavevimo za parlado.

Te racconto questo. Go lavora' per sta azienda con sede a Torino. I titolari e i dirigenti, per lavoro e diporto ( e stazza) habituees e appassionati de grandi ristoranti, de grandi vini e liquori, de tartufo, de cioccolato artigianale e chi più ne ha più ne' metta. Con lori, molti anni fa, go scoperto el Castelmagno e alcuni formaggi de fossa, el salame cotto, la Finanziera ( che a nord est xe pressoché sconosciuta), l' Armagnac eccetera...Financo i sigari Partagas.

Con queste persone, che per Nadal mandava cassette de Musso, assai de rado se beveva a cena Barolo e Barbaresco ( i vini iera scelti da lori, no iera ammesse contestazioni), molto più spesso Freisa e Dolcetto, Nebbiolo e Grignolino, de qualità tale che nissun se lamentava. La loro teoria iera che quel tipo de vini andava bevudi solo in certe occasioni, con certi piatti, in determinati periodi dell'anno. 

Poi, la passione de ognuno de noi pol portar a beverli magari in luglio con la griglia. Ma mi sinceramente condivido abbastanza la loro idea sull'argomento. 

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7 minuti fa, andyball ha scritto:

Sui vini piemontesi duri, me ricordo che ne gavevimo za parlado.

Te racconto questo. Go lavora' per sta azienda con sede a Torino. I titolari e i dirigenti, per lavoro e diporto ( e stazza) habituees e appassionati de grandi ristoranti, de grandi vini e liquori, de tartufo, de cioccolato artigianale e chi più ne ha più ne' metta. Con lori, molti anni fa, go scoperto el Castelmagno e alcuni formaggi de fossa, el salame cotto, la Finanziera ( che a nord est xe pressoché sconosciuta), l' Armagnac eccetera...Financo i sigari Partagas.

Con queste persone, che per Nadal mandava cassette de Musso, assai de rado se beveva a cena Barolo e Barbaresco ( i vini iera scelti da lori, no iera ammesse contestazioni), molto più spesso Freisa e Dolcetto, Nebbiolo e Grignolino, de qualità tale che nissun se lamentava. La loro teoria iera che quel tipo de vini andava bevudi solo in certe occasioni, con certi piatti, in determinati periodi dell'anno. 

Poi, la passione de ognuno de noi pol portar a beverli magari in luglio con la griglia. Ma mi sinceramente condivido abbastanza la loro idea sull'argomento. 

Certo...al ristorante non te ga 3 o 4 ore per spetar de bever un barolo. Che negli anni 80 iera sì vini duri, tannici ecc..se te vol formaggi de alto ivello cerca in rete Giolitocheese. Negozio a Bra , praticamente il nostro negozio di giocattoli. Formaggi spettacolari, piemontesi e non, francesi compresi. Una goduria....alla faccia del colesterolo. Se te interessa chiama Fiorenzo, el titolare, una sagoma de 63 anni. Dighe che te manda Giorgio de Ts....te son a caval. No te ga idea quanti formaggi me fa fatto conosse? in sti 20 anni. E son capace de regalarte tutti i salumi del mondo. Me tengo i latticini ????

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1 ora fa, gpetrus ha scritto:

Certo...al ristorante non te ga 3 o 4 ore per spetar de bever un barolo. Che negli anni 80 iera sì vini duri, tannici ecc..se te vol formaggi de alto ivello cerca in rete Giolitocheese. Negozio a Bra , praticamente il nostro negozio di giocattoli. Formaggi spettacolari, piemontesi e non, francesi compresi. Una goduria....alla faccia del colesterolo. Se te interessa chiama Fiorenzo, el titolare, una sagoma de 63 anni. Dighe che te manda Giorgio de Ts....te son a caval. No te ga idea quanti formaggi me fa fatto conosse? in sti 20 anni. E son capace de regalarte tutti i salumi del mondo. Me tengo i latticini ????

Molto obbligato, Giorgio. Uno che se tratta ben come ti gavera' sempre el mio rispetto.

Per quanto sia un appassiona' anche dei salumi, e de certi insaccati che fa malissimo in particolare  -  un medico mio cliente me diseva che certe parti del grasso del maiale fa sul sistema cardiovascolare i stessi effetti della cocaina -, son assolutamente un adoratore del mondo del formaggio.. Basti dirte che la mia tartina/stuzighez favorita xe mortadella + gorgonzola dolce, l'incontro de due sapori forti e unici. 

Son particolarmente ghiotto de erborinati e grassi, e la zona lombardo/piemontese xe un regno. Sempre relativamente all'amarcord, nella solita azienda nominata le cene iera nei posti fighissimi a Torino de cui ve parlavo. Ma el pranzo del venerdi', al quale seguiva l'ultima riunione prima de ripartir ( e iera un spettacolo, dopo quel pranzo : la maggioranza no rivava a tenir i oci verti ) iera alla Posta, e venissi fin la' solo per tornarghe. Nel tavolo vizin al mio una volta iera Renato Pozzetto, una sagoma anche nella vita.  Uno dei secondi, el piu' conossudo, iera el tagliere dei formaggi.  20  ( venti) assaggi de formaggi piemontesi dal fresco al stagionato 2 anni e oltre. Senz' altro oltre mezzo chilo complessivo, e tien presente che fin dai antipasti se ghe dava dentro de cattiveria. Digo sempre che me servi un'occasion per passarghe.

 

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8 minuti fa, andyball ha scritto:

Molto obbligato, Giorgio. Uno che se tratta ben come ti gavera' sempre el mio rispetto.

Per quanto sia un appassiona' anche dei salumi, e de certi insaccati che fa malissimo in particolare  -  un medico mio cliente me diseva che certe parti del grasso del maiale fa sul sistema cardiovascolare i stessi effetti della cocaina -, son assolutamente un adoratore del mondo del formaggio.. Basti dirte che la mia tartina/stuzighez favorita xe mortadella + gorgonzola dolce, l'incontro de due sapori forti e unici. 

Son particolarmente ghiotto de erborinati e grassi, e la zona lombardo/piemontese xe un regno. Sempre relativamente all'amarcord, nella solita azienda nominata le cene iera nei posti fighissimi a Torino de cui ve parlavo. Ma el pranzo del venerdi', al quale seguiva l'ultima riunione prima de ripartir ( e iera un spettacolo, dopo quel pranzo : la maggioranza no rivava a tenir i oci verti ) iera alla Posta, e venissi fin la' solo per tornarghe. Nel tavolo vizin al mio una volta iera Renato Pozzetto, una sagoma anche nella vita.  Uno dei secondi, el piu' conossudo, iera el tagliere dei formaggi.  20  ( venti) assaggi de formaggi piemontesi dal fresco al stagionato 2 anni e oltre. Senz' altro oltre mezzo chilo complessivo, e tien presente che fin dai antipasti se ghe dava dentro de cattiveria. Digo sempre che me servi un'occasion per passarghe.

 

Quando l'Unione sarà in A dovresti averne almeno 2 di occasioni..  tanto la Posta è sempre lì...

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1 minuto fa, GiGi-TO ha scritto:

Quando l'Unione sarà in A dovresti averne almeno 2 di occasioni..  tanto la Posta è sempre lì...

Piu' facile che venga a vedere la Juve, il problema è che nelle partite importanti i biglietti sono la mitologica Chimera... sempre detto che fare quello stadio da 41.200 posti è stata una cazzata

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38 minuti fa, andyball ha scritto:

Molto obbligato, Giorgio. Uno che se tratta ben come ti gavera' sempre el mio rispetto.

Per quanto sia un appassiona' anche dei salumi, e de certi insaccati che fa malissimo in particolare  -  un medico mio cliente me diseva che certe parti del grasso del maiale fa sul sistema cardiovascolare i stessi effetti della cocaina -, son assolutamente un adoratore del mondo del formaggio.. Basti dirte che la mia tartina/stuzighez favorita xe mortadella + gorgonzola dolce, l'incontro de due sapori forti e unici. 

Son particolarmente ghiotto de erborinati e grassi, e la zona lombardo/piemontese xe un regno. Sempre relativamente all'amarcord, nella solita azienda nominata le cene iera nei posti fighissimi a Torino de cui ve parlavo. Ma el pranzo del venerdi', al quale seguiva l'ultima riunione prima de ripartir ( e iera un spettacolo, dopo quel pranzo : la maggioranza no rivava a tenir i oci verti ) iera alla Posta, e venissi fin la' solo per tornarghe. Nel tavolo vizin al mio una volta iera Renato Pozzetto, una sagoma anche nella vita.  Uno dei secondi, el piu' conossudo, iera el tagliere dei formaggi.  20  ( venti) assaggi de formaggi piemontesi dal fresco al stagionato 2 anni e oltre. Senz' altro oltre mezzo chilo complessivo, e tien presente che fin dai antipasti se ghe dava dentro de cattiveria. Digo sempre che me servi un'occasion per passarghe.

 

Grazie delle belle parole. Ma digo soltanto che trattarse ben in sti casi vol dir volerse ben. Mi e mia moglie cerchemo de farlo. Immagino te parli de La posta a Monforte. Su Pozzetto posso dirte che vien a trovar Elio Altare , barolo famosi, in elicottero, una volta all'anno. Atterra in azienda, fa festa un per de gg, ingruma un sacco de barolo e torna a casa. Mi inveze me fazo 1400 km in auto, e devo dir che dopo 22 volte comincia a esser lunghetta. E spero sto anno de ripeter la vacanza....i vini xe prenotadi. Speremo ben. Comunque el piano B prevedi casomai la gita a febbraio se sto azz dd virus romperà ancora le bale a settembre. Se per caso te volerà te me scriverà prima e podessi portarte qualche formaggio. A proposito de chicche , te ga mai assaggiado el Murianengo ? Il top dei top degli erborinati. Per capirse un Castelmagno stagionato col doppio delle muffe. Titanico in bocca. Unico abbinamento con un picolit o simile....

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58 minuti fa, gpetrus ha scritto:

Grazie delle belle parole. Ma digo soltanto che trattarse ben in sti casi vol dir volerse ben. Mi e mia moglie cerchemo de farlo. Immagino te parli de La posta a Monforte. Su Pozzetto posso dirte che vien a trovar Elio Altare , barolo famosi, in elicottero, una volta all'anno. Atterra in azienda, fa festa un per de gg, ingruma un sacco de barolo e torna a casa. Mi inveze me fazo 1400 km in auto, e devo dir che dopo 22 volte comincia a esser lunghetta. E spero sto anno de ripeter la vacanza....i vini xe prenotadi. Speremo ben. Comunque el piano B prevedi casomai la gita a febbraio se sto azz dd virus romperà ancora le bale a settembre. Se per caso te volerà te me scriverà prima e podessi portarte qualche formaggio. A proposito de chicche , te ga mai assaggiado el Murianengo ? Il top dei top degli erborinati. Per capirse un Castelmagno stagionato col doppio delle muffe. Titanico in bocca. Unico abbinamento con un picolit o simile....

la Posta xe in Strada di Mongreno, su tutti i siti tipo Tripadvisor ecc. ghe xe la foto del tagliere dei formaggi... anche se saria de andarghe minimo due volte, perche' non se pol non provar fra i secondi el bollito misto  - rigorosamente con la testina -  servido con tutte le salse ( rossa, verde, senape, kren ) fatte in casa. Me vien la bavetta solo a pensarghe.

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7 minuti fa, andyball ha scritto:

la Posta xe in Strada di Mongreno, su tutti i siti tipo Tripadvisor ecc. ghe xe la foto del tagliere dei formaggi... anche se saria de andarghe minimo due volte, perche' non se pol non provar fra i secondi el bollito misto  - rigorosamente con la testina -  servido con tutte le salse ( rossa, verde, senape, kren ) fatte in casa. Me vien la bavetta solo a pensarghe.

Pensavo fosse el ristorante de Monforte d'alba....posto raccomandato. Cmq magnar mal in Langa e dintorni xe quasi impissibile. In 22 anni me xe capitado 2 volte....in effetti la cucina no xe proprio leggera ?

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7 ore fa, luxor ha scritto:

Pian pian vado verso la cinquantina... No xè che me manchi la passion, ma per quanto go provado per anni ad allenar gusto e olfatto¹ disemo (per esser clementi) che continuo a no riconosser e memorizzar odori e sapori. Però, a mia difesa, xè parecchia gente che me domanda de cusinar o de prepararghe piatti che ghe ga piasso sai. Nell'incapacità, evidentemente, a volte la imbrocco. (sui cibi, mentre sui vini me limito a tirar fora scuse campanilistiche per poder sceglier sempre tra quei pochi della zona che conosso e che so che vado sul sicuro).

Saver le difficoltà che go mi a riconosser i sapori e odori me fa maggiormente apprezzar e ammirar i vostri post. Perchè mi stesso son la dimostrazion che certe robe no xè per tutti, e xè giusto che a chi inveze ghe riva ghe vegni fatti i complimenti.

¹ : soldi buttadi via in corsi in cui son entrado baul e uscido casson, e no per colpa dei corsi.

Poi ...te dirò, xe buona usanza annusar le verdure, la frutta, gli stessi piatti che te fa a casa....aiuta la memoria olfattiva. Magari dopo un poco te ritrovi sti profumi e la memoria se accendi. Anche co vado in agraria o dal fioraio cerco de carpir qualche profumo p.es. 

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13 minuti fa, gpetrus ha scritto:

Poi ...te dirò, xe buona usanza annusar le verdure, la frutta, gli stessi piatti che te fa a casa....aiuta la memoria olfattiva. Magari dopo un poco te ritrovi sti profumi e la memoria se accendi. Anche co vado in agraria o dal fioraio cerco de carpir qualche profumo p.es. 

No te sara' miga quel della barzelletta che al ristorante indovina el menu' annusando forchette e cortei ?B--)

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