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Il topic del "non è proprio fame ma è più voglia di qualcosa di buono"


Riodario

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20 ore fa, gimmi ha scritto:

Chiaro che el Barthenau de Hofstaetter xe fantastico, ma ga anche un costo piuttosto impegnativo. Più abbordabili lo schweitzer de Haas e ancora meo el Ludwig de Elena Walch.  Una ventina de eurini in meno a bottiglia, ma secondo mi un'ottima presa.  

In verità parlavo del Mazzon de Hofstatter che costa molto meno del Barthenau. Poi Elena Walch e Haas validi, son d'accordo. Però avendo ancora qualche bt de borgogna in cantina el paragon xe improponibile, ahimè....

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20 minuti fa, gpetrus ha scritto:

In verità parlavo del Mazzon de Hofstatter che costa molto meno del Barthenau. Poi Elena Walch e Haas validi, son d'accordo. Però avendo ancora qualche bt de borgogna in cantina el paragon xe improponibile, ahimè....

Ahimè... Ahinoi che non le gavemo! 

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54 minuti fa, gpetrus ha scritto:

In verità parlavo del Mazzon de Hofstatter che costa molto meno del Barthenau. Poi Elena Walch e Haas validi, son d'accordo. Però avendo ancora qualche bt de borgogna in cantina el paragon xe improponibile, ahimè....

Ma... el  "mazzon" xe el Meczan ? 

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Adesso, andyball ha scritto:

Ma... el  "mazzon" xe el Meczan ? 

Si, esatto. Quel go ancora una bozza a casa, ma el villa barthenau, schweitzer e ludwig ga un per de marce in più, decisamente. Anche rispetto al red angel, che me xe sempre parso un ottimo esercizio de chimica applicata.

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18 minuti fa, andyball ha scritto:

Ma... el  "mazzon" xe el Meczan ? 

Specifichemo...meczan arriva dal vigneto mazon , disemo che xe el base, poi xe la riserva mazon, che xe meio ....poi xe el barthenau..che cmq fin 15/20 anni fa iera un signor pinot nero. Poi el clima ga fatto la sua parte 

Modificato da gpetrus
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36 minuti fa, Riodario ha scritto:

A proposito de blau burgunder. Oggi Facebook me ricorda de una cenetta de cinque anni fa a base de cervo. Me par che dopo i pinot neri gavevimo ancora sede. 

FB-IMG-1610306410363.jpg

 

Mecojoni.. ma in quanti ieri?

Modificato da gimmi
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1 ora fa, gimmi ha scritto:

Si, esatto. Quel go ancora una bozza a casa, ma el villa barthenau, schweitzer e ludwig ga un per de marce in più, decisamente. Anche rispetto al red angel, che me xe sempre parso un ottimo esercizio de chimica applicata.

Eh go capido... pero' la' te me parli de fiasche da 30 euri in su, se go contezza...

E devo esser sincero, a meno che no ghe sia un'occasion veramente particolare, no li spendo per una bottiglia ( a casa, ovviamente)

 

Per dir, nella foto de Dario ghe xe a spanna un paio de centini de cadaveri sul tavolo, o poco meno

Se ognidun ga porta' la sua xe un conto, se xe tutta roba della sua cantina, beh... xe una vita che digo che dovemo conosserse B--)

Modificato da andyball
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3 minuti fa, andyball ha scritto:

Eh go capido... pero' la' te me parli de fiasche da 30 euri in su, se go contezza...

E devo esser sincero, a meno che no ghe sia un'occasion veramente particolare, no li spendo per una bottiglia ( a casa, ovviamente)

Disemo che intanto bisogna veder quanto se consuma. Mi bevo poco, un bicer a pasto e neanche sempre. De solito apro bozze che sta entro i venti, poi un per de volte al mese magari con la cena "giusta" me permetto qualcosa de più, anche perché quest'anno fora a cena son andà ssai poco..

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21 ore fa, andyball ha scritto:

Eh go capido... pero' la' te me parli de fiasche da 30 euri in su, se go contezza...

E devo esser sincero, a meno che no ghe sia un'occasion veramente particolare, no li spendo per una bottiglia ( a casa, ovviamente)

 

Per dir, nella foto de Dario ghe xe a spanna un paio de centini de cadaveri sul tavolo, o poco meno

Se ognidun ga porta' la sua xe un conto, se xe tutta roba della sua cantina, beh... xe una vita che digo che dovemo conosserse B--)

Ognidun portava una bozza, decidevimo el "tema" e dopo sperimentavimo, non son miga Abramovich!

Modificato da Riodario
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4 minuti fa, Riodario ha scritto:

Ognidun portava una bozza, decidevimo el "tema" e dopo sperimentavimo, non son miga Abramovich!

Quando femo le riunioni tra eno folli mettemo anche noi una bt a testa, poi va a finir che chi ospita fa un ultimo giro in cantina , per finir in bellezza ???

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21 ore fa, gimmi ha scritto:

Disemo che intanto bisogna veder quanto se consuma. Mi bevo poco, un bicer a pasto e neanche sempre. De solito apro bozze che sta entro i venti, poi un per de volte al mese magari con la cena "giusta" me permetto qualcosa de più, anche perché quest'anno fora a cena son andà ssai poco..

Sabato, mentre iero a far "spionaggio" in un local per un progetto go scoperto questo interessante strumento, non so se iera proprio de questa ditta ma el funzionamento xe lo stesso...

https://www.coravin.it/it

in pratica te aspiri el vin forando capsula e tappo e te riempi la bottiglia in pression col gas così el vin no se altera e te dura anche settimane, per esempio mi go bevudo un chablis aperto la settimana prima e iera fresco, per nulla stanco, come se i gavessi appena stappà la botitglia

Bon a casa nostra no saria sai utilizzado, a pasto o al massimo el giorno indrio la bottiglia xe cadavere però lo vedo un accrocchio importante per chi vol far mescita de livello e vol propor un prodotto sempre in forma.

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1 minuto fa, Riodario ha scritto:

Sabato, mentre iero a far "spionaggio" in un local per un progetto go scoperto questo interessante strumento, non so se iera proprio de questa ditta ma el funzionamento xe lo stesso...

https://www.coravin.it/it

in pratica te aspiri el vin forando capsula e tappo e te riempi la bottiglia in pression col gas così el vin no se altera e te dura anche settimane, per esempio mi go bevudo un chablis aperto la settimana prima e iera fresco, per nulla stanco, come se i gavessi appena stappà la botitglia

Bon a casa nostra no saria sai utilizzado, a pasto o al massimo el giorno indrio la bottiglia xe cadavere però lo vedo un accrocchio importante per chi vol far mescita de livello e vol propor un prodotto sempre in forma.

E costa sui 300 se ben ricordo. Tanti bei ristoranti in langa lo usa da anni

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Adesso, gpetrus ha scritto:

Te ieri ti che te me gavevi suggerido vigne del malina ? Anche un furlan me ga suggerido de assaggiar i loro vini

Sì finido proprio stasera el pinot grigio base 2013 verto ieri. Devo dir i rossi non li go approfondidi, ultimamente l'unico che merita secondo mi xe el sauvignon aur.

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Adesso, Riodario ha scritto:

Sì finido proprio stasera el pinot grigio base 2013 verto ieri. Devo dir i rossi non li go approfondidi, ultimamente l'unico che merita secondo mi xe el sauvignon aur.

Zazzeron no li ga più...forse ghe riverà de novo, attendo. Forse gavevimo za parlà de Terre del Faet, bravo vignaiolo giovane con vigne de friulano de 50 anni

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1 minuto fa, gpetrus ha scritto:

Zazzeron no li ga più...forse ghe riverà de novo, attendo. Forse gavevimo za parlà de Terre del Faet, bravo vignaiolo giovane con vigne de friulano de 50 anni

Si si me lo son segnado. Zazzeron non ga più neanche Lenuzza che adesso ga lanciado da poco la linea dei maceradi e vinificadi nei ovi de cemento. 

Go ciolto una bottiglia de tutto co iero in cantina, fin desso go verto la ribolla e devo dir che la me piasi, macerazione leggera ed elegante ghe da struttura ma non snatura l'uva de base, probabilmente non usar el legno aiuta. 

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