Tululù Posted May 3, 2004 Report Posted May 3, 2004 Personalmente vado matto per la minestra de zivole, fin da picio! Secondo mi xe el pasto che no dovessi mai mancar in una dieta sana e bilanciata assieme ai capuzzi, le verze, i cavoli, fasoi, pistaci, fiepe, e luganighe de cragno. In ogni caso, dai dialoghi intercorsi la sera del 3 (tre) maggio 2004 (duemilaquattro) d.C. nella chat del suddetto sito internet si è dedotto che, ai sensi dell' art. 19 (diciannove) e dell' art. 10 (dieci) della Costituzione italiana, sulla libertà d'opinione e d'espressione, è di fondamentale importanza sapere quale xe l'indice de gradimento de questo particolare cibo. VOTATE, VOTATE, VOTATE ! Quote
SandroWeb Posted May 4, 2004 Report Posted May 4, 2004 Questa xe una discussion che ghe piaserà sicuramente a iaga Cmq benvenuto nel forum Tululù, se no te ghe fossi saria de inventarte (o de sofigarte, dipendi dai punti de vista dei utenti del forum ) Bon divertimento e no far troppo casin con le zivole (za me lagrima i oci) Quote
iaga Posted May 4, 2004 Report Posted May 4, 2004 Cmq benvenuto nel forum Tululù, se no te ghe fossi saria de inventarte (o de sofigarte, dipendi dai punti de vista dei utenti del forum ) Penso che tutti gabbi capido el mio punto de vista.. Cmq dopo spero de rivar a metter la ricetta.. Quote
Starlite Posted May 4, 2004 Report Posted May 4, 2004 Ma go visto che ga votà 5 de lori, ma solo 2 ga commentado.... chi xe sta a votar e star zito? Quote
iaga Posted May 4, 2004 Report Posted May 4, 2004 Come scritto sora.. ecco la ricetta della famosa zuppa de zivole.. INGREDIENTI: 500 gr. de zivole - 40 gr. de burro - 2 cuciari de de farina bianca - 1 lt e 1/2 de brodo - 75 gr. de formajo gratà - sal - pevere - fete biscotade. PREPARAZION: Rosolar leggermente la zivola col burro, dopo gaverla tajada a fette, coverzer con la farina e co comincia a scurirse metter dentro el brodo. Dopo un poco mixar el tutto e metterghe dentro el pevere e cusinar in totale per 20 minuti... COME SERVIR: metter nella zuppiera.. o nel piatto che se fa prima.. le fete biscotade.. mi metto 4.. anche 3 va ben.. e grattar sora el formajo...lasar riposar 10 minuti e magnar.. Quote
SandroWeb Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 A proposito, ieri sera in chat iaga ga dito che la gavessi magnado minestra de zivole molto presto... Spetemo sue notizie a riguardo Quote
iaga Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Dovevo magnar a pranzo.. ma el babbo no gaveva voia... ...se spera in domani! Quote
Starlite Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Se volè ve spiego come far la polenta col buro zuchero e canela Quote
saretta Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Mamma mia che obrobrio.... za non me piasi la zivola...se me de la minestra stago piuttosto a digiuno! Quote
iaga Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Se volè ve spiego come far la polenta col buro zuchero e canela Spiega spiega.. Quote
Starlite Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Alora, xe facile.... ghe vol un pochi de tocheti de polenta del giorno prima se scalda un poco de buro in una farsora e se lo fa squaiar se zonta la polenta che la se scaldi un poco se la rigira ben nel buro fuso se cava del fogo se meti in piato e se scola el buro de sora se cospargi de zuchero semolato e de cannella a piacere, mete' cmq bastanza se no no se senti el gusto... Quote
Vico Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Ma go visto che ga votà 5 de lori, ma solo 2 ga commentado.... chi xe sta a votar e star zito? Preferisso una bona minestra de fasoi Quote
SandroWeb Posted May 19, 2004 Report Posted May 19, 2004 Preferisso una bona minestra de fasoi Acustici fasoi? Quote
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