Ah, a casa mia in 'sto periodo xè la sagra dei capuzi e luganighe: un giorno li fa mia nona e el giorno drio xè (oviamente) jota; dopo li fa mia zia, giorno dopo xè jota; li fa mia mama e dopo la fa jota... Praticamente andemo avanti diese giorni a magnàr sempre capuzi e jota! Rivo ala fine del'anno che go la testa a forma de crodighìn e prego per magnàr un piato de pastassuta!
Comunque per la vigilia, caschi el mondo, fazzèmo tuto pape bone a base de pesse. No devi mancàr folpi in salata (magari cole patate, ala lussignana), sardoni in savòr o fileti de sardòn crudo col limòn e l'ojo de Cherso, capesante al gratin, canestrèi al gratin, salmòn fumigà, bacalà in bianco fato in casa (mama mia, cossa che no se devi bazilàr per far el bacalà in bianco a casa!), canocie, sfoje in forno... Insoma, me toca andàr in pescherìa e svodàrghe mezo bancòn!