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La pasta con el tonno


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48 members have voted

  1. 1. Oltre al tonno va anche el sugo?

    • Assolutamente si
      13
    • Assolutamente no
      10
    • Non me fa diferenza, me piasi in tutti e 2 i modi
      21
    • Non me son mai posto el problema
      4
    • Altro
      0


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alora, premettemo che in qualsiasi posto vado mi VIVO de pasta col tonno + salata :D quindi ADORO sto sondagio :D

Me va ben tuti e 2 i modi, se el tonno xe bon (no rio mare o coop, per capirse) va benisimo senza.. otima con un poco de kräuterbutter che ghe dà gusto :p altrimenti la salsa coverzi ben el tonno che sa de segadura :D

cmq tute e do de farle TASSATIVAMENTE col burro!

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Go votado che no fa differenza, ma el quesito no xe ciaro, perchè "sugo" xe troppo generico. Per mi vol dir aggiunta de salsa de pomidoro, e no xe mal, visto che esisti i brodetti ( non in bianco) de pesce con pomidoro. No immagino altro tipo de sugo, anche se a casa mia "pasta col sugo" iera sinonimo de "pasta al ragù de carne"

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Go risposto tutte e due...

mi e moroso penso gavemo provà tutte le accoppiade col tonno...

co podevo ancora magnar latticini me piaseva pasta tonno e burro

deso o pasta con tonno (la roba più veloce co son affamada)

o altrimenti pasta con tonno e salsa (e a volte ghe aggiungo anche capperi e a volte anche olive ) ... sai bon...

poi a volte femo pasta con tonno e aio... booon

e a volte anche mi ghe metto el grana sora alla pasta col tonno...dipendi come son de voia e se no go sai problemi de stomigo :lol:

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chef BT consiglia:

per l'estate:

fe saltar in una padella con un fil de oio caldo, uno spicchio d'aglio in camicia, qualche fregola de peperoncin e un'acciuga (se la metè no servi aggiunger sal, in mancanza dell'acciuga, doverè corregger a piacimento el sal) dei pomodorini freschi... meio de tutto quei ciliegina se no va benissimo i Sammarzano quei per salsa...

una volta cusinadi i pomodorini scolè un vasetto de tonno e lo butè (senza el suo oio ve prego!!!!) in padella insieme ai pomodorini... scotè un pò el tonno (senza cusinarlo) e poi ghe butè de sora la pasta...

per chi ghe piasi un fil de oio extravergine in crudo e via... (ovviamente per i amanti dei gusti decisi capperi e olive va sempre ben)

d'inverno in mancanza de pomodori freschi se fa el tutto con la passata de pomodoro (a mi i pelati no me piasi...)

provare per credere

Edited by basketteam
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chef BT consiglia:

per l'estate:

fe saltar in una padella con un fil de oio caldo, uno spicchio d'aglio in camicia, qualche fregola de peperoncin e un'acciuga (se la metè no servi aggiunger sal, in mancanza dell'acciuga, doverè corregger a piacimento el sal) dei pomodorini freschi... meio de tutto quei ciliegina se no va benissimo i Sammarzano quei per salsa...

una volta cusinadi i pomodorini scolè un vasetto de tonno e lo butè (senza el suo oio ve prego!!!!) in padella insieme ai pomodorini... scotè un pò el tonno (senza cusinarlo) e poi ghe butè de sora la pasta...

per chi ghe piasi un fil de oio extravergine in crudo e via... (ovviamente per i amanti dei gusti decisi capperi e olive va sempre ben)

d'inverno in mancanza de pomodori freschi se fa el tutto con la passata de pomodoro (a mi i pelati no me piasi...)

provare per credere

La stessa ricetta ke fazo mi e la xe veramente bona. X i pomodorini te li trovi anke de inverno. :bye:

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