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dido76

cosa boi in pignata ?

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Anche se molto diversa da quella che faccio io, non sembra male! :D

Non so come la fai tu!

Oggi ho grigliato melanzane e peperoni, tagliati a pezzetti, aggiunto 300 g di pomodori acerbi sott'olio, piccanti mia produzione e un bel po' di provolone dolce valpadana dop a dadini!

A volte, per far prima uso i soliti vasetti in commercio, ma preferisco sempre "fare in proprio"

i478136_risoinsalataverdgrigliateIS02.jpg

Buona notte!!!

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io ci metto più verdura verde (fagiolini, zucchine, poco cotti), pochissima paprica (peperone), olive a rondelle, di solito tonno, un po' di senape (amalgama benissimo) e limone.

Se ho qualche avanzo di pesce, valuto se aggiungerlo.. poi ci posso aggiungere dell'altro, dipende da cos'ho.

Come formaggio, dipende: se riesco a procurarmi tabor fresco (un buon latteria non stagionato) uso quello, altrimenti niente sorpassa la bufala :D

(i vasetti li trovo immangiabili, a parte il mais e poco altro)

Un'ottima variante (ma da dosare per bene) la trovo con yoghurt + pollo + cetrioli + mais.

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io ci metto più verdura verde (fagiolini, zucchine, poco cotti), pochissima paprica (peperone), olive a rondelle, di solito tonno, un po' di senape (amalgama benissimo) e limone.

Se ho qualche avanzo di pesce, valuto se aggiungerlo.. poi ci posso aggiungere dell'altro, dipende da cos'ho.

Come formaggio, dipende: se riesco a procurarmi tabor fresco (un buon latteria non stagionato) uso quello, altrimenti niente sorpassa la bufala :D

(i vasetti li trovo immangiabili, a parte il mais e poco altro)

Un'ottima variante (ma da dosare per bene) la trovo con yoghurt + pollo + cetrioli + mais.

Grazie per i tips che mi hai dato...in genere faccio anch'io un pot pourrit delle verdure a disposizione, per l'amalgama tramite salse, sto più parca, amo il riso o la pasta "sgranata", ma è solo questione di abitudini!!!

Buona giornata!!!

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mesi che no se magna + nel sds ? su su, no ste eser timidi/timide

eco la mia zena

stasera: 300gr circa de peto de polo con zonta de salame ungherese e provolon picante

ingredienti: peti de polo, salame ungherese za taiado, provolon picante za taiado a fete...cocacola x bibita

procedimento:

scongelar la carne se congelada, tirela fora per tempo o doprè el microonde, co xè pronta onzer la farsora con un poco de buro e meter la carne a scaldarse.

girarla ogni tanto per evitar che la se brusi (o che la se brusi solo de una parte :p ), co ve par che la sia aposto (se la xè tropo grosa no xè dito che dentro la sia cusinada,xè probabile che la sia ancora cruda), salar la carne, meterghe de sora una feta, o due,de provolon per toco de carne, meter el salame ungherese e ricoprir con altro strato de provolon. tapar la farsora con un covercio x velocizar el scioglimento del strato pena meso. pena sciolto spegner el fogo e servir.

bona petito :D

Edited by dido76
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mi ieri sera go fatto una dele mie zene "dietetiche" e svelte:

in un piatto de plastica per cusinar a vapor in microonde ( una parte de soto, che va l'acqua, un aparte in mezo coi busi che va quelc he se cusina) e un covercio) go messo un toco de "fior" de merluzzo surgelado e un poche de verdure surgalade: carote, cime de cavoli e broccoli), el tutto 5 minuti in microonde e po perchè me piasi condido con salsa indiana al curry pronta, dietetico saria stado limon e poco oio.

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Petto de pollo taiado a filettini fatto in padella con un poco de oio insieme a tegoline, cavolo, broccoli, carote, peveroni, un per de olive taggiasche e una spruzzada de pevere e curry :D

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In sta stagion, da adesso a luglio, magnerò assai spesso calamari e sardoni.. i li pesca qua, i costa poco, e xe veramente troppa roba, per mio gusto. Stasera calamari fritti, radiccio fasioi e tocai.. uuu spetacolo. Con due chili de calamari, gavemo magnado in tre (mia fia poco, ga 4 anni). Con le teste, che non friggo, fazo el sugo per la pasta, che magno domani a pranzo. In padella oio e aio, che tiro via co ciapa color, e dentro le tste taiade a tochetini pici. Le rosolo un poco, e poi le bagno con del vin bianco, che lasso sfumar senza coverzer per circa metà. A quel punto aggiungo la passata de ponodoro, non troppa, e dopo un dieci minuti meto el fogo al minimo, coverzo la pignata e lasso cusinar per una ventina de minuti, poi un tappo de cognac, se i xe ancora duri ancora dieci minuti coverti. Doman bollirò la pasta e farò saltar in padella co sto sugo, co una bela spolverada de prezemolo..due super pasti..

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gamberoni, sepe, code de rospo e asià.. el tutto lessado e taiado a tocheti, due patate lesse, un ovo duro, oio de oliva e prezzemolo... un tocai del collio ad accompagnare et voilà, supercena del venerdì.

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Oggi a pranzo spaghetti co le vongole, piatto che par facile ma non lo xe affatto e fa veder tuttop el maanigo del cogo. Mi lo fazzo cussì.

In una tecia meto le vongole in poca acqua dopo che le go lassade tre quattro ore in acqua freda salada a spurgar la sabbia. Le fazo verzer boindo qualche minuto.

In una padella metto oio d'oliva (per i sughi uso el sasso, che da ottimi risultati), aio a tochetini pici, un poca de acqua delle vongole e vin bianco. Fazo consumar de circa la metà e poi meto dentro le vongole, 3/4 sgusciade e 1/4 ancora intiere ma verte e qualche pomodoro ciliegina taià in 4.. Un pizzico de peperoncino e fazo saltar dentro la pasta col prezzemolo fresco. Una vera goduria.

Per cena braciole de maiale, civapcici e una bona bira fresca (warsteiner).

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Le mie due ultime cene: scaloppine al vino bianco e purè.. e ieri sera risottino alla parmigiana, roastbeef, insalata con pomodorini e fragole. Il tutto sempre con un bicchiere di vino e/o acqua.

E oggi a pranzo cosa fazo? :unsure:

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Oggi a pranzo una caprese co la mozarela de bufala fresca de Masè, assai cosa. Con un poco de basilico sminuzà, un fil de oio de oliva.. aa che bon.

Per cena un polpetton della macelleria Zanetti, sai comodo. Un'oretta in forno e po' bon! Per contorno spinaci al burro.

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