saretta Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Domanda curiosa sulla pasta, cibo amato dagli italiani!!! Ma tra la pasta xè qualche tipo che preferì in assoluto o ve va ben qualsiasi basta che sia pasta??? avanti.... dite la vostra!!! Quote
assist Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Ma che domande te fa??? me piasi tutti i tipi de pasta!Nessuna discriminazione Quote
saretta Posted April 24, 2007 Author Report Posted April 24, 2007 mi invece me piasi de più pennette rigatoni e gomiti.. perchè? perchè te ingrumi ben el sugo!!!! Quote
assist Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 mi invece me piasi de più pennette rigatoni e gomiti.. perchè? perchè te ingrumi ben el sugo!!!! Quel no xe un problema....se scampa el sugo....toco de pan e viaaaaaa Ecco, te me ga fatto venir voia de pasta....deso magnasi volentieri fusi con carne e sugo Quote
molly Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 me piasi tutti i tipi e me piasi alternar altrimenti me stufo... gavevo el periodo de pasta all'ovo ma me ga stufa poi quel delle linguine ma me ga stufa anche quelle insomma devo variar altrimenti poi me stufo Quote
ale79 Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 tutti i tipi in tutti i modi de tutti i colori e de tutti i gusti..... adoroooooooooooooooooo Quote
davidin Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 pasta xe pasta e mi me piasi tutti i tipi de pasta!!! for me is indifferent basta che la sia cotta al punto giusto!! Quote
sergio78 Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Spaghetti alla chitarra...possibilmente fatti in casa Oppur i favolosi "fusi" sempre fatti in casa possibilmente con sugo de selvaggina o gallina @ Molly : ciapa nota per favor Quote
Malto Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 ma che domande te fa??? Tutti i tipi de pasta, ovviamente! Quel su cui fazo più distinzioni xe el sugo, e a dir la verità ghe xe certi sughi che se pol magnar solo con certi tipi de pasta, ad esempio: con la carbonara el massimo xe i spaghetti, le penne pol andar, ma mi no me vedo sai una carbonara coi fusilli o le orecchiette.... in quel caso molto meio un pomodoro o un ragù Quote
basketteam Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 (edited) per mi la pasta xe un rito quindi ovviamente la devi esser abbinada al sugo giusto... de norma no me piasi la pasta troppo grande (ziti, rigatoni, farfalle, mezze maniche...) e preferiso quella piccola (fusilli, pennette, gnocchetti sardi, trofie...) ma anche qua xe le eccezioni... con la lepre (e in generale con la selvaggina) xe d'obbligo le pappardelle (che bon... ), nella pasticciata rigatoni e mezze maniche va benissimo, con i bisi adoro le reginette... discorso a parte per la pasta all'uovo... in genere non me piasi quella comprada che 9 su 10 sa de carton (anche Barilla e Voiello, no solo marche c.u.l.), ma son un gran divorator de tagliatelle o simili se le fa mia mamma e devo dir che no xe mal, se proprio devo comprar, la pasta fresca al banco frigo insomma dovesi scriver un libro Edited April 24, 2007 by basketteam Quote
saretta Posted April 24, 2007 Author Report Posted April 24, 2007 Spaghetti alla chitarra...possibilmente fatti in casa Oppur i favolosi "fusi" sempre fatti in casa possibilmente con sugo de selvaggina o gallina @ Molly : ciapa nota per favor allora metti el voto sui spaghetti no!!!! me par che non te ga votà... Quote
molly Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Spaghetti alla chitarra...possibilmente fatti in casa Oppur i favolosi "fusi" sempre fatti in casa possibilmente con sugo de selvaggina o gallina @ Molly : ciapa nota per favor sisi ciapo nota e vado comprar in via Battisti dove xe pasta fresca ok? Quote
iaga Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Mi go messo pennette e rigatoni.. i gomiti no però. Cmq dipendi tutto dal sugo.. sicuramente le pennette col sugo all'amatriciana no sta ben.. Quote
lilli Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 rigatoni e penne (meio se rigate) tutta la vita. appunto per el fatto che ghe se ferma el sugo in mezzo. i spaghetti se posso sceglier nn li magno...tranne con quei piatti che li richiedi (tipo con la busera, vongole,.. i xe perfetti) Quote
tuxav Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Rigatoni xe i mii preferidi con quasi ogni sugo/salsa... pero' con el pese va oviamente i spaghetti o bavete che pero' no va ben con el ragu (xche xe bon el ragu che va dentro i rigatoni ) .. con la salsa va ben tuto, spaheti e rigatoni... con aio oio e peperoncin so che andasi i spagheti ma mi preferiso pasta curta, con i sugi bianchi, buro o altro andasi anche la ben i spagheti ma anche la preferiso i rigatoni Insoma, rigatoni no se sbaglia mai eco Quote
cucciolina Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Partindo dal presupposto che me piasi tutti i tipi de pasta , se go de sceglier voto senz'altro i ragatoni. Xe bonissimiiiiiiiiiii Ah sì, me piasi la pasta al super dente Quote
babatriestina Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 me va ben più o meno tute, zerco de alternar pasta lunga e pasta curta, in genere forsi preferisso la pasta curta. Pennette, fusilli, me piasi ssai.. a proposito, i spaghetti, li cusinè intieri o li rompè al momento de meterli in pignata, come che se fa a casa mia? Quote
Giada Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Go risposto spaghetti perchè xe quei che "esalta" maggiormente i sughi e i condimenti che me piasi de più, però ovviamente dipendi dal condimento. El pesto, el tonno, i pomodorini va assolutamente con la pasta lunga. La salsa e el ragù va ben con tutti e due, anche se con la pasta corta se tira su più sugo. La pasta in bianco (al burro) assolutamente con le pennette. E dopo xe la carbonara... che da tradizion va coi spaghetti, ma mi inveze la fazo con la pasta corta perchè la fazo nella version con la panna (quindi più cremosa). Quote
Stefano79 Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 a proposito, i spaghetti, li cusinè intieri o li rompè al momento de meterli in pignata, come che se fa a casa mia? I miei se non sbaglio li rompi, mi inveze li preferisi intieri Quote
Giada Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Mi li rompo a metà co li butto in pignata, sennò magnando fazo un skagaz che xe brutto vardarme Quote
saretta Posted April 24, 2007 Author Report Posted April 24, 2007 mi non li rompo mai... me piasi sporcarme Quote
tinuviel Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 con la premessa che troppa pasta me stufa (no copeme se za qualcehdun che me ciol in giro... ), me piasi soprattutto la pasta lunga, spaghetti in primis. No me va sai la pasta all'uovo, inveze vado pazza per le reginette della barilla, questo perchè me ricorda i pranzi da mia nonna, le preparava con un sugo de carne che iera la fine del mondo! comunque... el miglior modo per magnar pasta, per mi, xè proprio con una semplice salsa al pomodoro! Quote
tinuviel Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 rettifico perchè son za stada ripresa... La pasta all'uovo me piasi, ma meno della "classica", perchè la xè più "pesante". Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.